Tillbaka

Acceleratoringenjör inom området strålbehandling

Referensnummer AS1103/2024
Sista ansökan 2024-10-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde medicinsk teknik och fysik

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Medicinsk fysik tillhör verksamhetsområdet medicinsk teknik och fysik (MTF) och är uppdelat i fyra grupper: Röntgen, Nuklearmedicin, MR och strålbehandling. Inom strålbehandlingsgruppen arbetar 17 personer som ger stöd till blod- och tumörsjukdomars strålbehandlingsavdelning.  

För extern strålbehandling har strålbehandlingsavdelningen fem Elekta acceleratorer varav en MR-linac, en Philips Big Bore CT-simulator och en Philips Ingenia Elition 3T MR-simulator. Som dosplanerings- och onkologiskt informationssystem används Monaco och Mosaiq. För brachybehandling har avdelningen två Elekta efterladdningsapparater och en kontaktterapiapparat från Ariane. Akademiska är också en del av Skandionsamarbetet, vilket innebär att avdelningen förbereder patienter som ska få protonbehandling vid Skandionkliniken.

Ditt uppdrag


Som acceleratoringenjör i strålbehandlingsgruppen arbetar man med att stödja strålbehandlingsavdelningen med drift, underhåll och kvalitetskontroller av system som beräknar, genererar och registrerar strålning. I driften ingår dessutom att vara första kontaktpersonen för strålbehandlingens personal avseende tekniska problem vid behandlingar och förberedelser av behandlingar.

Arbetet innefattar också deltagande i inköp av system för verksamheten samt även anpassning av system för att optimera den kliniska strålbehandlingsverksamheten.

Dina kvalifikationer


Du är minst högskoleingenjör med erfarenhet av medicinsk teknik samt även medicintekniska IT-system. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som acceleratoringenjör inom strålbehandling samt specifik erfarenhet av Elektas Unity-apparat. Det är också meriterande om du har erfarenhet av brachyterapi.

Du måste kunna arbeta självständigt, vara stresstålig samt vara säkerhetsmedveten i ditt arbete då de system vi hanterar är mycket kritiska för den kliniska strålbehandlingsverksamheten. Du behöver också kunna hålla flera ärenden, åtgärder och processer i gång samtidigt.
Medicinsk fysik har i de ärenden det behövs även stöd från medicinsk teknik och IT-avdelningen inom Region Uppsala. 

God muntlig och skriftlig färdighet i svenska och engelska krävs. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, social kompetens och samarbetsförmåga.

Vi erbjuder


Tjänst som acceleratoringenjör med placering i strålbehandlingsgruppens teknikenhet som med dig i enheten kommer att bestå av fem personer med olika profileringar. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Ulf Isacsson, gruppchef Medicinsk fysik/strålbehandling. Tel. 018-611 2922, 076-1132708
E-post: ulf.isacsson@akademiska.se.
Fackliga kontaktpersoner: Saco/Sveriges Ingenjörer, Håkan Sjöstrand, teknisk fysiker. Tel. 018-611 5545, E-post: hakan.sjostrand@akademiska.se

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.