Tillbaka

Farmaceut med fokus på kliniska prövningar till läkemedel och farmaci

Referensnummer AS1101/2024
Sista ansökan 2024-10-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Läkemedel och farmaci. Sjukhusadministrationen

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Läkemedel och farmaci, med ca 100 anställda, utgör Akademiska sjukhusets sjukhusapoteksfunktion och består av enheterna Läkemedelsförsörjning, Läkemedelsberedning, Avdelningsfarmaci och Klinisk farmaci. Inom organisationen finns en liten grupp som arbetar med läkemedelshantering för kliniska prövningar. En stor del av dessa prövningsläkemedel behöver iordningsställas innan det kan administreras parenteralt till patient. Det administrativa arbetet kring hanteringen av dessa prövningsläkemedel är huvudarbetsuppgiften.

Ditt uppdrag


Du kommer jobba i nära kontakt med våra farmaceuter inom Kliniska prövningar samt på Centrala Beredningsenheten. Utöver det ingår daglig kontakt med våra interna och externa kunder. Dina arbetsuppgifter innefattar hanteringen av prövningsläkemedel så som beställning, mottagning, lagerhållning, expedition och destruktion. Även andra administrativa uppgifter ingår såsom framtagande av beredningsunderlag och andra dokument som behövs för våra arbetsuppgifter inom studierna.

Dina kvalifikationer


Du som söker är legitimerad farmaceut. Det är meriterande med erfarenhet av sjukhusapotek, gärna inom kliniska prövningar eller läkemedelsberedning. I den här rollen krävs noggrannhet kombinerat med en praktisk läggning och en god kommunikationsförmåga på svenska och engelska. Du har ett öga för detaljer, gillar struktur och vill bidra till att Akademiska sjukhuset är en attraktiv plats att utföra kliniska prövningar på.


Vi erbjuder


Visstidsanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Dagtid, måndag till fredag. Visstidsanställningen upphör 2025-10-15.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta chefsapotekare Hans Sjöberg.
E-post: hans.sjoberg@akademiska.se, tfn 018-611 20 14

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.