Tillbaka

Biträdande överläkare till Cardiac Imaging

Referensnummer AS1088/2024
Sista ansökan 2024-11-05
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt- och lungsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Inom verksamhetsområde hjärt- och lungsjukdomar arbetar vi med fyra sektioner thorax, kardiologi och lungmedicin, och klinisk fysiologi. Vi behöver stärka och utveckla den diagnostiska delen av vår verksamhet. Vi fokuserar nu på uppbyggnaden av Cardiac Imaging (MR och CT) som är en del av framtidens kardiologi. Cardiac Imaging blir en allt större del av den moderna kardiologin och behovet expanderar ständigt. Kompetensen behövs för den högspecialiserade hjärtsjukvården inom thoraxkirurgi, hjärtsvikt, ischemi och arytmi. Därför söker vi nu läkare med Cardiac Imaging kompetens som vill vara med och stärka samt utveckla Cardiac Imaging på Akademiska sjukhuset.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad läkare och specialist i klinisk fysiologi och/eller kardiologi med erfarenhet av MR och /eller CT. Om du är dubbelspecialist är det meriterande. Det finns även möjlighet till avdelnings- och mottagningsarbete, samt jourtjänstgöring inom den specialitet man har kompetens inom.

Din kompetens


Du delar gärna med dig av dina erfarenheter och lär ut dina kunskaper. Du har god ledar- och samarbetsförmåga, du är ansvarstagande och har patienten i fokus.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Laila Hellgren, 018-6114054
Facklig kontaktperson Upplands Allmänna Läkarförening: Viktoria Svedung Wettervik: växel: 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.