Tillbaka

Sjuksköterska till kvinnofridsmottagningen

Referensnummer AS1062/2024
Sista ansökan 2024-11-09
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnofridsenheten

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Uppsala län ska upprätta ett länsövergripande resurscentrum mot hedersrelaterat våld och förtryck. Resurscentrumet är i samverkan med Länsstyrelsen i Uppsala län, Polismyndigheten Region Mitt, Socialtjänsten i Uppsala och Region Uppsala.

Är du legitimerad sjuksköterska och vill vara med i arbetet med att upprätta detta länsövergripande resurscentrum mot hedersrelaterat våld och förtryck? Välkommen med din ansökan!

Vår verksamhet


Kvinnofridsmottagningen ligger på Akademiska sjukhuset och är en öppenvårdsmottagning för våldsutsatta kvinnor inom Region Uppsala och är en del av Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK). I verksamhetsområdet ingår även de nationella stödlinjerna för våldsutsatta. Mottagningens arbete omfattar stödsamtal och behandling av kvinnor som utsatts för våld eller hot om våld i en nära relation. Dessutom omfattas omhändertagande av kvinnor utsatta för sexuella övergrepp. Patientbesöken är både akuta och tidsbokade.

Ditt uppdrag


Uppdraget på resurscentrumet kombineras med arbete på kvinnofridsmottagningen. På resurscentrumet ska du tillhandahålla stödsamtal och rådgivning med fokus på hälso- och sjukvård. Du fungerar som en länk mellan olika stödresurser och myndigheter där du samordnar insatser med olika myndigheter och organisationer. Du arbetar med att stödja regionen och andra aktörer gällande handlingsplaner och rutiner för att skydda och stödja utsatta individer, att bidra till ett sammanhållet och systematiskt arbete ingår även i arbetsuppgifterna. Du kommer också få vara en del i utbildningsinsatser för att öka medvetenheten och kunskapen om hedersrelaterat våld och förtryck med fokus på hälso- och sjukvård.

Som sjuksköterska på kvinnofridsmottagningen ansvarar du för vårdplaneringen utifrån kvinnans behov av stöd och behandling. Vårdplaneringen innebär att självständigt planera psykosocialt stöd för kvinnan samt initiera eventuella medicinska åtgärder. Vid vissa tillfällen krävs teamarbete tillsammans med läkare och psykolog på mottagningen. I arbetet ingår, förutom samtalsstöd och behandling även uppföljning av medicinska insatser och bedömningar samt att genomföra riskbedömningar gällande personsäkerhet. Uppgifter som att samordna möten med socialtjänsten och annan hälso-och sjukvård förekommer också. I övrigt sedvanliga administrativa mottagningsuppgifter. Schemalagd grupphandledning ingår.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med yrkeserfarenhet inom området Våld i nära relation. Meriterande är vidareutbildning i Mäns våld mot kvinnor och utbildning i MI. Har du kunskap och erfarenhet av att ha arbetat med personer utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck är det starkt meriterande. Arbete kräver att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Din kompetens


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet så som samarbetsförmåga och att självständigt kunna driva frågor och ta initiativ. Vi ser även att du är tydlig och empatisk i samtal med den hjälpsökande samt har förmåga att skapa goda relationer.

Vi erbjuder


Uppdraget är en heltidstjänst på 2 år med möjlighet till en tillsvidaretjänst på kvinnofridsmottagningen. Tjänsten beräknas börja 1 januari 2025. Lön enligt regionens lönepolicy. Inför tillsättning kommer utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att göras.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Anna Häger, 018-617 00 79   
Verksamhetschef Johanna Belachew, 072-208 44 29
Facklig kontaktperson på Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.