Tillbaka

Genetisk vägledare/biträdande genetisk vägledare till klinisk genetik

Referensnummer AS911/2024
Sista ansökan 2024-10-01
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vi söker en biträdande genetisk vägledare eller genetisk vägledare till Klinisk Genetik! Vi vänder oss till dig med utbildning i genetik och genetisk vägledning, som trivs i mötet med patienterna samt som aktivt vill vara med och möta den spännande utvecklingen inom specialiteten!

Vår verksamhet


Verksamheten omfattar patientmottagning och konsultverksamhet samt laboratoriediagnostik av genetiskt betingade sjukdomar och tillstånd. Till patientmottagningen remitteras patienter från Sjukvårdsregion Mellansverige som har behov av klinisk genetisk diagnostik, utredningar och genetisk vägledning. Vid patientmottagningen ges genetisk vägledning åt personer eller familjer med misstänkt eller konstaterad ärftlig sjukdom hos sig själv, sitt barn eller annan i släkten. Vårt uppdrag omfattar också forskning, utveckling och utbildning i samarbete med Uppsala universitet. Klinisk genetik har ingen jour eller beredskap. Laboratorieverksamheten är ackrediterad enligt ISO15189 och miljöcertifierad enligt ISO 14001.

Klinisk genetik är en expansiv och spännande verksamhet som finns inom Akademiska sjukhuset. Du får arbeta på ett universitetssjukhus med fokus på patienten. För närvarande arbetar drygt 80 personer inom klinisk genetik. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsplats med engagerade kollegor, delaktighet och gott ledarskap!

Ditt uppdrag


Att vara genetisk vägledare på Akademiska sjukhuset är ett omväxlande, betydelsefullt och utvecklande arbete. Som genetisk vägledare har du ansvar för egen patientmottagning och utför administrativt arbete inför familjeutredningar, ex. remisshantering, telefonrådgivning, upprättande av släktträd, skattning av cancerrisk m.m. Patientmottagningen är uppdelad i tre specialinriktningar: onkogenetisk, allmängenetisk och barngenetisk mottagning. Du kommer arbeta med patienter vid den onkogenetiska mottagningen och/eller den allmängenetiska mottagningen beroende på din bakgrund, frågor om barngenetik kan även komma att ingå. Klinisk genetik är en verksamhet i expansion med många olika projekt som syftar till att öka kvalitén för våra patienter och medarbetare. Vi är i utveckling och utgår från att du vill bidra till att förbättra mottagningens flöden och rutiner!

Är du rätt för oss?


Vi söker dig som har en relevant grundutbildning motsvarande minst 180 högskolepoäng. Du kan vara legitimerad sjuksköterska, biomedicinsk analytiker, biomedicinare, socionom, eller ha annan lämplig bakgrund inom omvårdnadsvetenskap eller biologi. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd och har god förmåga att kommunicera och arbeta självständigt. Du ska kunna uttrycka dig väl i svenska, både i tal och skrift, och ha grundläggande kunskaper i engelska.

Vi ser gärna att du har:
  • masterexamen i genetisk vägledning eller annan motsvarande teoretisk utbildning i inom genetik och genetisk vägledning
  • eller = 15 hp inom genetik och genetisk vägledning
  • eller = 2 års praktisk erfarenhet vid en klinisk genetisk mottagning alternativt motsvarande kliniskt arbete inom annan genetisk specialitet
  • erfarenhet av digitalisering och utvecklingsarbete

Passar detta in på dig kan du vara vår nya kollega som vi söker!

Vi erbjuder


Vi kan erbjuda tillsvidareanställning 100% med tillämpning av provanställning 6 månader.
Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Kim Nordström tf. avdelningschef, 018-611 59 43
Anna Hellquist Processansvarig, 018-617 28 27
Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.