Tillbaka

Barnhälsovårdsläkare

Referensnummer AS867/2024
Sista ansökan 2024-09-10
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans!

Vi söker dig som är specialistläkare inom barn- och ungdomsmedicin med god erfarenhet av öppenvård och med stort intresse för barnhälsovård och folkhälsoarbete. Välkommen att ansluta dig till vårt team inom Centrala barnhälsovården i Uppsala län!

Vår verksamhet


Centrala Barnhälsovården (C-BHV) ingår i sektionen för Barns vård och hälsa inom Akademiska barnsjukhuset i Uppsala. Sektionen innefattar förutom C-BHV även Barnskyddsteamet, Barnspecialistmottagningarna i länet samt mödra- och barnhälsovårdspsykologerna. Inom sektionen pågår många intressanta projekt med inriktning mot framtidens hälso- och sjukvård och det finns en tydlig profil mot verksamhetsnära klinisk forskning. 
 
Centrala barnhälsovården är ett tvärprofessionellt team bestående av barnhälsovårdsöverläkare, vårdutvecklare, samordnande specialistsjuksköterska, samordnande logoped, samordnande mödrabarnhälsovårdspsykolog, teamledande läkare och administratör.

C-BHV utvecklar och kvalitetssäkrar barnhälsovården i Region Uppsala genom att stödja barnhälsovårdens personal och chefer, för att säkra alla barns rätt till hälsa och utveckling och stötta föräldrar i sitt viktiga uppdrag. Vår vision är att C-BHVs arbete ska bidra till att alla barn i hela Region Uppsala uppnår sin fulla potential, föräldrar känner sig trygga i sin roll och barnhälsovårdens personal har rätt kompetens och de rätta förutsättningarna för att åstadkomma detta. Vi erbjuder stöd i vardagen, informerar om nya riktlinjer och rutiner, ordnar bas- och fortbildningsinsatser, står för metodutveckling och implementeringsstöd samt samverkar med vårdgrannar och olika aktörer både inom och utanför vår egen organisation, såväl regionalt som nationellt. Vi är länken mellan barnhälsovården och beslutsfattare och står för kvalitetsuppföljning och utveckling av verksamheten med bas i forskning. 

Ditt uppdrag


Som barnhälsovårdläkare ingår du som medarbetare i C-BHV-teamet och ansvarar för medicinska frågor inom barnhälsovårdens verksamhet. Ansvaret omfattar bland annat medicinsk rådgivning och support till sjuksköterskor och läkare inom barnhälsovården, utbildning och fortbildning, metodutveckling och implementeringsstöd, uppföljning och återkoppling till BVC-verksamheterna, chefsstöd och kommunikation med beslutsfattare och regionledningen. I uppdraget ingår också att delta i det nationella nätverksarbetet med C-BHV-enheterna i samtliga regioner för att förvalta och utveckla barnhälsovården i Sverige.

Dina kvalifikationer


Du är specialist inom barn- och ungdomsmedicin med god erfarenhet av öppenvård och med stort intresse för barnhälsovård och folkhälsoarbete. Forskning är meriterande.

Du har god förmåga att kommunicera och samarbeta då arbetet innebär att etablera goda relationer med BHV personal, andra vårdgrannar och de barn och familjer vi möter. Det finns möjlighet att kombinera uppdraget som barnhälsovårdläkare med arbete som specialistläkare vid barnspecialistmottagning, inom barnskyddsteamet eller med egen forskning (det senare förutsätter specifik forskningsfinansiering).

För tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare och överläkare vid Akademiska sjukhuset prövar en sakkunniggrupp den sökandes behörighet. För tjänst som biträdande överläkare och överläkare krävs 5 år heltidstjänstgöring och för överläkare även medicine doktorsexamen.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Monica Mäki Karlstrand, 018-611 28 61
Ledningsansvarig läkare Anna Sarkadi, 018-611 59 65
BHV ÖL Steven Lucas, 018-644 59 77
SLF / UAL Karen Ingelbo, 018-617 17 44
Vårdförbundet Marie Svahn, 018-611 83 25

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker fortlöpande.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:


Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit ska även bevis om disputation bifogas. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.