Tillbaka

Avdelningschef dagvårdsavdelning inom neuro

Referensnummer AS855/2024
Sista ansökan 2024-09-12
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Är du en trygg och driven ledare som engagerar till förändring och utveckling? Vi söker nu en avdelningschef till en blivande ny dagvårdsavdelning inom verksamhetsområdet neuro och vi hoppas att du är en av våra framtida kollegor.  

Vår verksamhet


Vid verksamhetsområdet neuro bedriver vi högspecialiserad vård för patienter med sjukdomar och skador i nervsystemet och ögonsjukdomar. Vi arbetar med utredning och diagnostik samt medicinsk och kirurgisk behandling av såväl akuta tillstånd som kroniska sjukdomar i nervsystemet och ögon. Vårt arbete utgår alltid från patientens behov med ett systematiskt arbetssätt. 

Parallellt med den kliniska verksamheten bedriver vi en hög aktivitet av forskning, utbildning och utveckling i nära samarbete med Uppsala universitet och näringslivet. Vår vision är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom neuro-området och ögonsjukdomar. 

Dagvårdsavdelning inom verksamhetsområde neuro 
Inom verksamheten finns sedan många år en dagvårdsenhet för neurokirurgiska patienter som är kopplad till neurokirurgavdelning 85E. Vid årsskiftet startade även en dagvårdsenhet för neurologiska patienter som är kopplad till neuroavdelning 85D. För att underlätta patientflödet inom verksamhetsområdet och öka tillgängligheten för våra patienter kommer dessa enheter tillsammans bilda en ny dagavdelning för patienter inom neurokirurgi, neurologi och stroke.

Nuvarande dagsjukvårdsavdelning inom neurokirurgi stannar patienter endast över dagen för kirurgiska ingrepp eller kommer för att förberedas inför ett större kirurgiskt ingrepp som kräver inskrivning till den neurokirurgiska slutenvården. Hit kommer patienter även för lättare undersökningar, förberedelser inför röntgenundersökningar, suturtagning och kontroll av operationssår.  Nuvarande dagsjukvårdsavdelning inom neurologi kommer patienter som ska göra olika undersökningar och utredningar över dagen. Här kommer även patienter in för läkemedelsbehandlingar för olika neurologiska sjukdomstillstånd. Både inom neurokirurgi och neurologi kommer patienter till dagvården både akut och planerat från alla sju regioner i sjukvårdsregion Mellansverige. Inom stroke kan ett mindre antal patienter vara aktuella att vårdas inom dagsjukvården. Dessa kan vara patienter i behov av olika undersökningar i efterförloppet av sin strokesjukdom.

Dagvårdsenheten kommer att vara ett nav och ha en stor vikt för de interna patientflödena. Inom enheten kommer det även finnas telefonrådgivning och samordning av viktiga funktioner inom verksamhetsområdet med fokus på god kvalitet och forskningsgrund.

Ditt uppdrag


Som avdelningschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du ansvarar för verksamhet, kvalitet, personal, arbetsmiljö och ekonomi på dagvårdsenheten inom neurologi och neurokirurgi. Dagvårdsenheten kommer skapas som en ny organisatorisk enhet inom verksamhetsområdet vilket kräver arbete kring både uppstart och utveckling över tid. Stor del av arbetet kommer initialt att bestå av uppstartsarbete med tydligt fokus på struktur och organisation. Arbetet kräver stort fokus på att leda, planera och följa upp verksamheten i enlighet med hög kvalitet, god utbildning och ökad tillgänglighet. Konstruktivt samarbete med övriga avdelningschefer inom verksamhetsområdet och andra kontaktytor är av stor vikt för uppdraget.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet inom neurokirurgi och/eller neurologi.  

Din kompetens


Du har intresse för ledningsarbete med en vilja att utveckla ditt ledarskap och verksamheten. Du tycker om förändringsarbete och har god förmåga att strukturera och organisera. Du är intresserad av att jobba aktivt med tillgänglighet, väntelistor och uppföljning av verksamhetsspecifika processmått. Vi söker dig som förstår vikten av god kommunikation och god samarbetsförmåga samt har förmåga att leda mot verksamhetens uppsatta mål. 
Vi söker en professionell och engagerad chef som arbetar utifrån ett tydligt och närvarande ledarskap. Du har ledaregenskaper som skapar förtroende hos medarbetarna, stödjer och bidrar till deras och verksamhetens utveckling. Du har insikten att fokus på kvalitet bidrar till goda resultat för produktivitet, ekonomi och arbetsmiljö.

För att trivas i rollen är det viktigt att du tycker om att arbeta självständigt samtidigt som du har en utpräglad lagkänsla. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett tidsbegränsat förordnande som avdelningschef på tre år, tillträde enligt överenskommelse, samt en tillsvidareanställning inom din grundprofession. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Tf. Verksamhetschef Erika Steffansson 018-611 40 42 
Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval av inkomna ansökningar sker kontinuerligt och kallelser till intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.