Tillbaka

Verksamhetschef neuro

Referensnummer AS810/2024
Sista ansökan 2024-08-12
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro

Arbetsplatsbeskrivning

Akademiska sjukhuset erbjuder specialiserad och högspecialiserad vård lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Tillsammans med våra samverkanspartners följer vi patienten längs hela vårdkedjan även utanför vårt sjukhus. Vi är ett ledande universitetssjukhus i Sverige med fokus på bästa kliniska utfall för patienten. Sjukvårdens kvalitet, vårt nära samarbete med Uppsala universitet och vårt starka life science kluster är basen för vår internationellt konkurrenskraftiga kliniska forskning och utbildning. Akademiska sjukhuset har många olika roller – länssjukhus, specialistsjukhus, utbildningssjukhus och forskningssjukhus. I vardagen flyter de olika rollerna ihop. På så sätt uppstår förutsättningen för, och förklaringen till, den erfarenhet, kompetens och omtanke som finns här. Akademiska sjukhusets vision är att vara det ledande universitetssjukhuset som skapar störst värde för patienterna.

Vår verksamhet


Vid verksamhetsområdet neuro bedriver vi högspecialiserad vård för patienter med sjukdomar och skador i nervsystemet och ögonsjukdomar. Vi arbetar med utredning och diagnostik samt medicinsk och kirurgisk behandling av såväl akuta tillstånd som kroniska sjukdomar i nervsystemet och ögon. I verksamhetsområdet arbetar drygt 650 medarbetare fördelat inom fyra medicinska specialiteter: klinisk neurofysiologi, neurokirurgi, neurologi och ögonsjukdomar. Inom verksamhetsområdet bedrivs specialiserad intensivvård, intermediärvård, slutenvård, dagvård och öppenvård. Verksamhetsområdet har två operationsavdelningar och en dagkirurgiavdelning.

Ditt uppdrag


Som verksamhetschef är du underställd områdeschefen och ingår i områdets ledningsgrupp. Du har det samlade ansvaret för verksamhetsområdets ekonomi, produktion, arbetsmiljö, patientsäkerhet, vårdkvalitet och FoU-uppdrag. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef leder du verksamheten genom ett nära och aktivt samarbete med sektionschefer och avdelningschefer.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling, lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll utvecklar du goda förutsättningar för detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet.

Dina kvalifikationer


Du är läkare med gedigna dokumenterade medicinska kunskaper. Erfarenhet av forskning är meriterande, likaså om du är specialistläkare med erfarenhet från en komplex kirurgisk verksamhet.

Din kompetens


Du har ett stort intresse för ledning och styrning samtidigt som du är resultatorienterad och har en förmåga att göra prioriteringar, fatta beslut och verkställa dessa. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du har en ekonomisk medvetenhet och gör korrekta avvägningar och prioriteringar och väger samman komplex information samt visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

Vi söker dig som engagerar och inspirerar till förändring och utveckling. Du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer. Du är en tydlig och trygg ledare som skapar delaktighet och engagemang i din verksamhet. Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder.

Om du som ledare kan leva upp till våra kärnvärden; skickliga, ödmjuka och långsiktiga så kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig.

Vi erbjuder


Akademiska sjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefsuppdrag på 3 år med en tillsvidareanställning inom din profession.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Områdeschef Mats Ryttlefors, 018-611 98 83
Bitr HR-chef Olivia Laurent Wijkmark, 018-617 39 46
Fackliga organisationer nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Observera att ansökningar behandlas i enlighet med offentlighetsprincipen.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:


I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit ska även bevis om disputation bifogas.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.